Fra studieprojekt til virksomhed

Innovativ Vækst hjælper nordjyske Sensade (tidligere Parkalot) fra nytænkende parkeringskoncept til etableret virksomhed.

Parkalot sensor

Hvis du er bilejer og har kørt rundt i større byer, lufthavne eller parkeringshuse genkender du sikkert også oplevelsen af, at du bare ikke kan finde en ledig parkeringsplads. Problematikken er velkendt, men løsningen er ikke – indtil nu. Sensade giver ved brug af sensorteknologi og intuitiv wayfinding bilisten overblik over, om den type parkeringsplads de søger er ledig, og guider dem direkte til pladsen.

Idéen bag konceptet udsprang af Kenny Lafons, medstifter af Parkalot, daglige frustration med at finde en ledig parkeringsplads ved universitet. Det måtte kunne gøres bedre. At lave en bedre løsning på udfordringen blev omdrejningspunkt for et studieprojekt på Aalborg Universitet. Efterfølgende blev firmaet Parkalot Denmark ApS oprettet. Sidenhen har de været i inkubationsforløb ved Innovativ Vækst, for at arbejde videre på konceptet og gøre det til en skalerbar forretning.

Flyvende start efter inkubationsforløb

- Selvom det er kort tid siden at vi var med i Innovativ Vækst, er der sket rigtigt meget. Vi er kommet i forbindelse med flere større danske selskaber og er i proces med at få hundredvis af vores sensorer ud på forskellige parkeringspladser i landet, fortæller Kenny Lafon, medstifter og forretningsudvikler i Sensade.

Parkalot Jens og Kenny

Tv. Jens Korshøj, th. Kenny Lafon

Under forløbet har herrerne bag Sensade fået forretningsmæssig sparring, midler til køb af rådgivning og ikke mindst mulighed for at pitche deres idé til potentielle finansieringskilder. Særligt sparringsforløbet har været til stor gavn for Sensade, fortæller Jens Korshøj, medstifter af Sansade, der uddyber:

- Vi har fået god sparring hele vejen rundt om vores forretning. Især vores forretningsplan og budget er har fået et løft og vi har set vigtigheden af at gøre dem målrettet til finansiering. Det har hjulpet os til at gå efter større kapitalkilder i Silicon Valley, som også ser et stort potentiale i vores teknologi.

Målret din forretningsplan mod finansieringskilder

En essentiel del af Innovativ Væksts udviklingsforløb er at lære deltagerne netop vigtigheden af at udforme ens forretningsplan og budget målrettet finansiering, da mange går forkert til værks, fortæller Michael Rieland Sørensen, vækstkonsulent og sparringspartner på Innovativ Vækst:

- 9/10 har samme udfordring i mødet med finansieringskilder; de er forberedt forkert eller slet ikke forberedt. Det sørger vi for, at vores deltagere er. Vi hjælper dem med at udforme en forretningsplan og budget, der giver mening for finansieringskilder. Det lyder simpelt, men der er rigtigt meget benarbejde i at kende sin forretnings muligheder og risici.

Har du også et studieprojekt, der kan bliver til en virksomhed?

Innovativ Vækst samarbejdspartneres logoer

Sidst opdateret: 04.04.2019