International vilje til vækst ved Fremco i Frederikshavn

I Frederikshavn har fiberblæsningsvirksomheden Fremco på få år skabt en lysende vækstvirksomhed ved at at gennembryde det sydamerikanske marked, der står foran en kæmpe udrulning af fiberkabler til bredbånd. Det skal være med til at skabe nye arbejdspladser i Frederikshavn.

Fremco
            lægger fiberkabler til bredbånd

Corona-krisen er på ingen måde klinget af, men heldigvis har Erhvervshus Nordjylland og de 11 nordjyske erhvervskontorer lige nu mulighed for at rekruttere nye virksomheder til programmet Vilje til Vækst. Det er sat i verden for at øge digitaliserings- og internationaliseringsgraden blandt de mest vækstorienterede nordjyske virksomheder, og en vigtig del af programmet er den rådgivning, man som virksomhed får adgang til undervejs. Vilje til Vækst kan blandt andet bruges til digitalisering, indkøring af ny teknologi eller it, forretningsmæssig sparring eller internationalisering, og sidstnævnte har passet perfekt til Fremcos udviklingsplaner.

Således har den i forvejen succesrige fiberblæsningsvirksomhed besluttet at kaste sig over det sydamerikanske marked, der spås en enorm vækst, idet landene stille og roligt er ved at lægge rør ned til de fiberkabler, som siden skal blæses hele vejen ud fra centralerne til virksomheder og private. Man kan også indføre fiberkablerne på anden vis, men det giver flere skader på kablerne, og Fremcos teknologi har vist sig at være så effektiv, at maskinerne næsten kører i døgndrift i de lande, hvor Fremco allerede befinder sig. Sydamerika er dog en kæmpe mundfuld at gå i gang med, og derfor hjalp Erhvervshus Nordjylland og Erhvervshus Nord i Frederikshavn med at kortlægge udfordringerne og trykprøve grundlaget for en markedsundersøgelse af bl.a. Mexico, Argentina, Brasilien, Chile og Peru.

Morten Fosgrau, eksportchef ved Fremco

- Syd- og Mellemamerika er gryende markeder for fibernet, men de er på vej, og derfor vil vi meget gerne stå stærkest muligt, når vi skal i gang med at bearbejde de forskellige selskaber rundt om på kontinentet. Arbejdskraften i Sydamerika er relativt billig, og derfor ses det ofte, at man udlægger kablerne manuelt. Det giver dog mange flere skader på kablerne, end når vi blæser dem ind - ofte flere kilometer ad gangen. Markederne ser ifølge den undersøgelse, som Erhvervshuset har banet vej for, meget gunstige ud, og vi er derfor godt i gang med at se konturerne af en forretning derovre, siger eksportchef Morten Fosgrau fra Fremco.

Virksomheden har i forvejen en meget stor markedsandel herhjemme, og i løbet af Corona-krisen er omsætningen oven i købet nærmest steget lodret. Sammen med udsigterne til øget vækst i Sydamerika, Mellemøsten, Afrika og Asien er Fremco sikre på, at det er uden for Danmarks grænser, at det næste eventyr skal findes. Udviklingen i Frederikshavnervirksomheden har allerede kastet fire nye arbejdspladser af sig, og det er ifølge Erhvervshus Nordjylland netop den slags virksomheder, som Vilje til Vækst er skabt med øje for.

Fremco skaber nye arbejdspladser

- Nordjyske virksomheder er pr. definition nødt til at kigge ud over regionen og landets grænser, hvis ambitionen er at skabe vækstvirksomheder. Det har Fremco bevist, at de vil og kan, og vi vil meget gerne hjælpe endnu flere ambitiøse og vækstparate nordjyske virksomheder videre gennem Vilje til Vækst. På den måde stimulerer vi erhvervslivet til at tage et vigtigt skridt, enten i retning af ny teknologi, digitalisering eller internationalisering som i Fremcos tilfælde, siger Bjarne Brodersen, forretningsudvikler hos Erhvervshus Nordjylland.

Fremco blev i 2019 udnævnt til regional vinder af Børsen Gazelle for produktionsvirksomheder og beskæftiger i dag 16 medarbejdere. Virksomheden har distributører på i alt 40 markeder verden over.

Har du brug for sparring om nye markeder?

Bjarne Brodersen

Bjarne Brodersen

Se fuld profil

Jørgen Sølvkjær Vestergaard

Jørgen Sølvkjær Vestergaard

Se fuld profil

Claus Hein

Claus Hein

Se fuld profil

Sidst opdateret: 22.12.2020