Innovationsfonden indstationeres hos Erhvervshus Nordjylland

Innovationsfonden og Erhvervshus Nordjylland har gennem flere år haft et tæt samarbejde, men nu styrker parterne båndene imellem de to organisationer. Fra årsskiftet indstationerer Innovationsfonden således en fast medarbejder hos Erhvervshus Nordjylland, der både skal gøre de nationale tilbud fra Innovationsfonden og GTS-institutterne mere tilgængelige for de nordjyske virksomheder. Dermed følger Innovationsfonden i samme fodspor som Udenrigsministeriet, der også har medarbejder ansat på Erhvervshus Nordjyllands Aalborg-kontor.

Pressemeddelelse skrevet af Jacob Lange, d. 18/12/2020


Eksport Kredit Fonden, Udenrigsministeriets Trade Council og Vækstfonden har alle haft særdeles god erfaring med et tæt samarbejde med eller en indstationering af en medarbejder hos Erhvervshus Nordjylland, og nu styrker Innovationsfonden sin tilstedeværelse i Erhvervshuset. Det sker, når René Bang Madsen fra årsskiftet tiltræder en stilling som Innovation Officer under Innovationsfonden – med den krølle, at han får arbejdsplads i Aalborg hos Erhvervshus Nordjylland. René Bang Madsen har en Master of Science i fysik fra Aalborg Universitet, hvor han dimitterede i 2014.

René Bang Madsen, Innovation Officer ved Innovationsfonden i Erhvervshus
                     Nordjylland

Udnævnelsen af René Bang Madsen, der i dag er Head of Science Unit i Østervrå-virksomheden Polyteknik AS, sker som et led i Innovationsfondens plan om at styrke innovationskraften i hele landet. Derfor indstationerer Innovationsfonden også medarbejdere hos de øvrige fem Erhvervshuse rundt om i landet. Udnævnelsen af de i alt seks Innovation Officers sker i tæt samarbejde med landets syv GTS-institutter (Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter), og målet er at bane en bredere vej ud mod de virksomheder, som ikke i forvejen kender til Innovationsfonden og GTS-institutterne. De nye Innovation Officers skal således udbrede det regionale kendskab til de mange muligheder, der er for erhvervslivet i forhold til at indgå samarbejder omkring innovation, herunder også hvordan man kan hente finansiering.

- De nye Innovation Officers skal ses som en slags regionale forposter. De skal hjælpe med at sikre, at vi kan komme i dialog med endnu flere innovative virksomheder i hele landet og gøre dem bevidste om vores finansieringstilbud. Dermed understøtter de nye Innovation Officers et endnu stærkere og mere sammenhængende innovations- og erhvervsfremmesystem, siger Annemarie Munk Riis, vicedirektør i Innovationsfonden.

- Erhvervshus Nordjylland er dagligt i kontakt med et meget stort antal virksomheder, men hensigten med vores nye styrkede samarbejde med Innovationsfonden og GTS-institutterne er at nå ud til flere virksomheder med nye stærke udviklingstilbud. Nordjylland er i en situation, hvor der er brug for at få styrket innovationen i regionen. Vi skal tilbage på sporet efter Corona-krisen – og vi skal ikke mindst i gang med den grønne udviklingsorienterede omstilling. Denne udvikling skal understøttes igennem tæt samarbejde med Innovationsfonden, siger Lars Erik Jønsson, adm. direktør i Erhvervshus Nordjylland.

I 2018 blev der oprettet seks erhvervshuse fordelt over hele landet. Erhvervshus Nordjylland fungerer eksempelvis som knudepunkt for regionens samlede erhvervsfremmeindsats og skaber dermed en samlet regional indgang for virksomheder, der gerne vil udvikle sig og have adgang til ny viden. Ved at placere de nye Innovation Officers sammen med Erhvervshus Nordjylland ønsker Innovationsfonden og GTS at gøre det lettere for det nordjyske erhvervsliv at få adgang til vidensbaseret innovation.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Sidst opdateret: 22.12.2020