Den nationale erhvervsfremmestrategi for Nordjylland bygger blandt andet på fødevareerhvervet, herunder fiskerierhvervet, hvor de nordjyske producenter har særligt gode forudsætninger for at skabe vækst og arbejdspladser. En del af væksten skabes i tæt samarbejde med Food & Bio Cluster Denmark, der netop arbejder på at knytte bånd mellem producenter, videninstitutioner og andre organisationer inden for fødevare- og bioressourcesektoren. Food & Bio Cluster Denmark arbejder blandt andet på at skabe øget innovation og øget konkurrenceevne og ikke mindst sikre, at erhvervet i Nordjylland har adgang til de rette medarbejderressourcer.
Det netop indgåede samarbejde med Erhvervshus Nordjylland skal være med til at styrke fødevareindustrien, fiskeriet og bioressourcesektoren i Nordjylland. Erhvervshus Nordjylland har hvert år kontakt med mange hundrede nordjyske virksomheder på tværs af en lang række brancher, og det er netop denne bredde, som nu skal foldes ud over for Food & Bio Cluster Denmarks medlemsvirksomheder.
- Erhvervshus Nordjylland er formentlig den vækstfremmeaktør, der har den bredeste snitflade ud mod hele erhvervslivet. Derfor er ambitionen, at vi ved at udnytte hinandens styrker og ressourcer kan være med til at skabe endnu flere innovationssamarbejder, arbejdspladser og styrke konkurrenceevnen i den nordjyske fødevaresektor, siger adm. direktør Lars Visbech Sørensen fra Food & Bio Cluster Denmark.
Set fra Erhvervshus Nordjyllands side skal det nye samarbejde med Food & Bio Cluster Denmark være med til at folde Erhvervshusets specialistkompetencer ud over for en endnu bredere målgruppe. Dermed ligger det også i kortene, at samarbejdet kan komme virksomheder til gode, som ellers ikke har tradition for at samarbejde med virksomheder inden for fødevaresektoren.
- Innovation kender ingen grænser, og det er oplagt, at eksempelvis en specialist i emballage kan være med til at udvikle nye intelligente løsninger til fiske- og fødevareindustrien. Omvendt kan jeg også sagtens forestille mig, at mange af vores industrikunder kan udnytte et tættere samarbejde med fødevareindustrien, fiskeriet og bioressourcesektoren, ligesom vi på begge sider af aftalen selvfølgelig vil arbejde på at lette den grønne omstilling og øge digitaliseringen af fødevareerhvervet, siger Lars Erik Jønsson, adm. direktør i Erhvervshus Nordjylland.