Erhvervsprogram skaber blomstrende succes i Mariager

Erhvervshus Nordjylland har søsat et program, der skal skabe øget salg og digitalisering rundt om i regionens virksomheder. I Mariager har Kirkepladsens Blomster netop afsluttet et forløb, og det har skabt fornyet overblik og sorte tal på bundlinjen.

Blomster fra Kirkepladsens
            Blomster, Anni Andersen

Pressemeddelelse skrevet af Jacob Lange, d. 28/12/2020


Corona-krisen er på ingen måde klinget af, men heldigvis har Erhvervshus Nordjylland og de 11 nordjyske erhvervskontorer lige nu mulighed for at rekruttere nye virksomheder til programmet Vilje til Vækst. Det er sat i verden for at øge digitaliserings- og internationaliseringsgraden blandt de mest vækstorienterede nordjyske virksomheder, og en vigtig del af programmet er den rådgivning, man som virksomhed får adgang til undervejs. Vilje til Vækst kan blandt andet bruges til internationalisering, indkøring af ny teknologi eller it, forretningsmæssig sparring eller digitalisering, og det har passet perfekt til Kirkepladsens Blomster.

Således har den 102 år gamle blomsterbutik netop afsluttet indkøringen af et nyt økonomisystem, der efter år uden det rette økonomiske indblik i virksomheden har givet indehaver Anni Andersen et helt andet overblik over driften af den kendte blomsterbutik. Med til den rådgivning og det kompetenceløft, Anni Andersen har fået af Mariagerfjord Erhvervsråd og Erhvervshus Nordjylland i Aalborg, har været et forløb omkring virksomhedens strategi, både forretningsmæssigt og digitalt.

Kirkepladsens
           Blomster, Anni Andersen

- Vores deltagelse i Vilje til Vækst har virkelig båret frugt. Vi har trods en rigtig god omsætning haft svært ved at få ordentlig økonomi i forretningen, og det skyldes i høj grad en manglende indsigt i, hvordan man med fordel kan udnytte fordelene ved et økonomisystem. Det er vi ved at få hold på nu, og nu kender vi også strategien for, hvordan vi skal fortsætte væksten i de kommende år. Det er i høj grad takket være den rådgivning og det kompetenceløft, vi har fået gennem dialogen med Mariagerfjord Erhvervsråd og Erhvervshus Nordjylland, siger Anne Andersen, indehaver af den vel nok mest fotograferede butik i Mariager.

Corona-krisen har rent faktisk været god for blomsterbutikkerne, fordi mange flere har sendt blomster og på den måde betænkt familie og venner med en hilsen. Kirkepladsens Blomster har dog også udvidet sortimentet betydeligt, så man i dag kan købe både kaffe, chokolade, rom, øl, gin og rødvin ud over naturligvis blomster til alt lige fra bryllup til begravelse. Det har skabt grobund for vækst og flere nye kunder i butikken, inkl. nærområdets virksomheder.

- Jeg kan kun opfordre andre virksomheder i området til at kontakte Erhvervshus Nordjylland eller vores eget lokale erhvervskontor i Mariagerfjord Kommune. For os har det været en kæmpe hjælp, og jeg tror ikke, der er nok, der ved, hvor meget det i virkeligheden er muligt at få råd og vejledning om. Ansøgningen og afrapporteringen kan måske godt være lidt indviklet, men også det har vi fået god hjælp til. Det har på mange måder været lige netop det friske pust, vi har haft brug for at skifte gear og øge omsætningen, slutter Anni Andersen.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst

 • Anni Andersen, indehaver, Kirkepladsens Blomster
  Tlf. 29 45 99 55

Sidst opdateret: 23.12.2020